Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Zágráb továbbra is naponta csak 500 migránst enged az EU területére



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 1. Nézettség: 404

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 1. 20:04
Ismét érkeznek horvát szerelvények a szerb-horvát határ közelébe. Zágráb azt ígérte, hogy folyamatosan küldi majd a vonatokat a két ország között rekedt bevándorlókért. Az új rendszer szerint, azonban naponta csak 500 migránst engednek az Európai Unió területére.

Buszokkal érkeztek migránsok a sidi vasútállomásra kedd délelőtt. A pályaudvarral szemben található pihenőközpontban várakozókat is az állomás területére vezették.

A vonatok Horvátországból rendszertelenül érkeznek. Az elmúlt időszakban olyan nap is volt, hogy egyetlen szerelvény sem jött. A menekültek folyamatos áramlását az is nehezíti, hogy egyszerre csak 500 bevándorlót szállítanak tovább. Akiknek a regisztrációs papírjai nem felelnek meg az új előírásoknak, azok nem szállhatnak fel a vonatra.
kedd, 2016. március 1. 20:05
várakozók között sok a nő és a gyerek. Mozgássérültekből is egyre több van. Aki tolószékkel közlekedik, azt családja segíti az úton. Olyan emberrel is találkoztunk, aki mű végtagokkal indult el a Közel-Keletről.

Egy magát szírnek valló férfi azt mesélte, hogy a kaotikus helyzet miatt volt kénytelen elhagyni hazáját. Azt állítja, hogy gyógyszerész mérnök. Mint mondta a damaszkuszi egyetemen végezte tanulmányait még a kilencvenes években. Az utolsókig kitartott, de Szíriában annyira elharapóztak az indulatok, hogy kénytelen volt Európába szökni. Családjával indult el.

A szerb-horvát határ közelében egyre több rendőr állomásozik. A rendfenntartók azért lettek nagyobb számban kivezényelve, hogy megfékezzék az esetleges zavargásokat, és a tüntetések elfajulását.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal